Tips för att enkelt stryka kläder

Andreea Fyrljusbloggen

Tvätt o strykning

Oavsett hur litet eller stort ditt hem är, så blir det smutsigt förr eller senare. Det finns flera olika effektiva sätt att städa ditt hem.

Detta är en användbar guide för att underhålla hushållet mellan professionella städningar. Upptäck och följ gärna grundläggande rekommendationer för rengöring, våra tricks och tidsbesparande tekniker för städning, inklusive kök, badrum, sovrum och vardagsrum.

Tvätt o strykning

För att ta bort rynkor från kläderna flyttas ett varmt strykjärn över materialet. Strykning är väl använd tid eftersom det håller dina plagg i form och ser nya ut längre. Att spraya vatten, stärkelse eller limning på dina plagg är ett valfritt steg som kan hjälpa dem att se krispiga ut.


Börja med att tvätta och torka dina kläder ordentligt för att förhindra rynkor innan du stryker. Aldrig smutsiga eller fläckiga kläder. Fläcken kommer förmodligen att permanent etsas in i duken av värmen från strykjärnet. Undvik dessutom att stryka paljetter, sammet och kläder med screentryck eftersom dessa material kan få trycken att smälta eller synda på.

Städning av köket

Vi rekommenderar att dagligen torka av ytor, kontrollera kylskåpet och hålla undan disken. Det kommer att spara mycket tid och ansträngning eftersom du inte behöver fixa ett stökigt kök i slutet av veckan.

Se till att strykjärnet är rent

Ta dig tid om du aldrig har strykit förut. När du har gett strykjärnet tillräckligt med tid att värma upp och känna tyget kan du göra det snabbt om det är det du vill göra. Fortsätt läsa för att lära dig hur man stryker kläder professionellt, eller åtminstone lika bra som ett proffs skulle göra.
Se till att strykjärnet är rent


Håll diskbänken ren

Försök att undvika bygga upp en hög med smutsig disk. Att diska dagligen eller använda diskmaskinen vid behov sparar mycket tid för att hålla ett rent och snyggt kök.Rengöring av ett strykjärn

Fyll järnbehållaren med destillerat vatten, aktivera ångfunktionen som vanligt och vänta tills behållaren nästan är tom för att rengöra den snabbt. För att rengöra utsidan av din enhet kan du också använda en multifunktionsprodukt som Cif.

Blanda ättika och vatten i lika proportioner för att skapa en lösning.
Plocka upp en ren, mjuk trasa och applicera vinägerlösningen på den; du kan tycka att det är bra att använda handskar vid det här laget eftersom vinäger kan svida något när det appliceras på små skärsår.

Börja rengöra stryksulan med trasan. Överväg att använda en pasta av bakpulver och vatten på en handduk istället för särskilt svåra fläckar.
Rengör sedan stryksulan genom att blöta en annan trasa med vatten.Rengöring av en bränd gryta

En svårt bränd gryta kan rengöras utan att skrubba hårt.  Täck det brända området av ett tjockt lager bakpulver och en tredjedel till halvvägs full med varmt vatten.

När vattnet är tillräckligt kallt för att röra vid, använd svampen och skrubba fläckarna med bakpulverlösningen.
Ta bort lösningen från grytan och skölj den i varmt tvålvatten.

Var uppmärksam på klädernas temperaturetikett

Läs skötseletiketten på kläderna eller linne innan du börjar. Det kommer att finnas tryckta eller symbolbaserade instruktioner för strykning. Kontrollera en riktlinje för inställning av stryktemperatur för olika textilier om etiketten saknas. Ett strykjärn behöver cirka 10 minuter för att nå sin maximala temperatur. Att börja med den lägsta temperaturen som rekommenderas för tyget är alltid det bästa sättet att ta. Du kan alltid höja temperaturen men det tar längre tid att kyla ett strykjärn.


Låg temperatur kan användas för tyger som nylon, akryl och acetat
Ull, siden, satin, polyester kräver medeltemperatur
Tyger för hög temperatur - denim, bomull och linneRengöring av diskhon

Diskhon och vattenkranen måste rengöras

En allrengöringsmedel kan användas för att torka rent diskhon från bakterier och matpartiklar. Var särskilt uppmärksam på själva vattenkranen. Eftersom vi alla rör vid vattenkranen och kanske med händer som har hanterat rå kyckling, måste vi rengöra den oftare.

Disksvamp och trasor

Svampar bör rengöras regelbundet i mikrovågsugnen eller diskmaskinen. Om du använder en mikrovågsugn, se till att svampen inte innehåller någon metall innan du blötlägger den väl och värmer den i två minuter. Var försiktig när du tar bort svampen eftersom den blir ganska varm.

Förvaring av svampen

Har bakterier eller mögel vuxit på din svamphållare? För att ta bort mögel, skrubba med en tandborste doppad i blekmedel eller vit vinäger men aldrig båda eftersom det skulle resultera i en giftig kemisk reaktion. Svampskaftet ska sedan tvättas i varmt tvålvatten eller i diskmaskinen.

Börja med lägsta temperatur

När du stryker flera föremål, börja med den tygtyp som kräver den lägsta temperaturinställningen och arbeta dig upp till den tygtyp som behöver den hetaste inställningen. Du sparar tid och undviker oavsiktlig smältning eller sveda om du planerar att stryka.

Se till att strykjärnets bottenplatta är ren genom att inspektera den. På rena tyger kan den brända ansamlingen av stärkelse eller limning ses. Undersök skyddet på din strykbräda också. Det måste vara fläckfritt. De flesta överdrag är lätt utbytbara eller tvättbara.

Rengöring av ytor

Ställ in ditt strykområde.

Bänkar och spishällar bör alltid rengöras noga efter att de är använda. Använd gärna ett allrengöringsmedel för att rengöra all bänkar och spishällar.

Denna rutinmässiga, snabba rengöring är särskilt användbar för spishällar eftersom spill, droppar och olja fastnar om de inte rensas upp omedelbart.

Rengöring av spishällen kräver ett starkare rengöringsmedel för att få bort inbakade stänk och en oljig film.

Ett mjukt pulverrengöringsmedel och en hårdare skursvamp kan enkelt hjälpa dig med tuffare nedsmutsade ytor. När du rengör rostfritt stål, använd en mjuk beröring och skrubba mot fibrerna i stället för i en cirkulär rörelse för att förhindra repor.

Låt rengöringsmedlet i sig självt utföra större delen av arbetet snarare än att använda kraft.Har du en viss typ av strykbräda? Var försiktig var du ställer ner den, oavsett om det är en bordsmodell eller en i full storlek. Se till att järnkabeln inte hängs över en trottoar där ett barn eller ett husdjur kan dra ner den.

Om du inte har en strykbräda kan du ändå stryka genom att fodra en plan, stark yta som ett bord eller bänk med en tjock bomullshandduk eller en strykfilt.Rengöring av små apparater

För att undvika ansamling av stänk och fet film efter matlagning, bör utsidan av köksartiklar som brödrostar, kaffebryggare och mixers som står på ytor, regelbundet tvättas med allrengöringsmedel.

Ta bort alla löstagbara komponenter och tvätta dem manuellt eller i diskmaskinen för djupare rengöring.

Använd bomullstussar eller en gammal tandborste för att nå in i skrymslen och vrår och andra svåråtkomliga områden när du går över ytorna med en allrengöring.


Stryk föremålet inifrån och ut


Stryk på plaggets baksida vid pressning av de flesta textilier. Denna taktik kommer att stoppa materialet från att lysa. På material med mörka nyanser, såväl som siden, rayon, linne och acetater, är denna glanseffekt mest påtaglig.

Strykning på fel sida undviker krossning och tar till och med bort texturen i sammet, manchester och andra texturerade textilier. Den "rynkning" som ger seersucker dess struktur kan gå förlorad om den rätta sidan av tyget stryks.

Stryk tyget på längden för att förhindra sträckning.Ta hand om kylskåpet

Släng alla rester i kylskåpet som blivit dåliga och använd helst varor innan de går ut, det är en viktig aspekt för att inte slösa mat.

Rengör spill i kylen

Gör en kompress av något slag för att snabbt torka av klibbiga spill som uppstår i kylskåpet eller skafferiet. En svamp eller trasa ska blötläggas i hett vatten (se upp med dina händer) och sedan vrida ut den för att förhindra läckage och applicera den på det klibbiga området. Om det klibbiga spillet har blivit mjukare kan det torkas bort. Om det fortfarande envist sitter kvar, fortsätt processen vid behov för att lossa ämnet innan du torkar rent området.

Stryk när kläderna fortfarande är fuktiga

Vanligtvis är det bättre att stryka kläder medan det fortfarande är lätt fuktigt. Det enda undantaget är när textilier som lätt färgas av vatten kräver ett helt torrt strykjärn.

Du kan tillföra fukt till plaggen genom att mjukt imma dem med vatten, använda strykjärnets ång- eller vattensprayfunktion (om den har en), eller använda en strykspray, som stärkelse eller storlek.

Städning av badrummet

För ett snyggt, rent badrum rekommenderar vi att rengöra det en gång i veckan eller varannan vecka, beroende på hur ofta det används.

Skurning av dusch, badkar och toalett

Lägg först på rengöringsmedlet för handfatet, toaletten, duschen och/eller badkaret så att medlet gör så mycket av jobbet först istället för dig.

Du kan hitta tips och information om hur länge du ska låta en produkt sitta innan du torkar av den eller skrubbar bort den enligt medlets anvisningar. För att säkerställa att en nytt medel inte resulterar i missfärgning är det alltid en bra idé att applicera den på ett diskret område först.

Strykkragar och fållar

Om det finns några kvarvarande rynkor i skjortkragar, manschetter, fickor eller fållar som är dubbelt så tjocka som tyget, stryk dem först på insidan och sedan på utsidan. Ånga eller förvätning före strykning kommer att vara fördelaktigt för dessa ställen, särskilt böjda fållkanter. Stryk inte över några dekorationer, inklusive dragkedjor och knappar.


Rengöring av kakel och fogmassa

Låt produkten sköta jobbet. Applicera ett mögel- och mögelborttagningsmedel, låt det tränga igenom fogarna, och skrapa sedan ytan med en skurborste med starka borst.

Detta kommer avsevärt att påskynda vad som annars kan vara en tröttsam och tidskrävande uppgift.


Underhåll och reparation av strukna kläder

För att dina strukna plagg ska se nypressade ut, häng dem så snart som möjligt.

Om du bränner ett klädesplagg medan du stryker, agera omedelbart för att åtgärda problemet. Tvättmedel, vit vinäger, väteperoxid, ammoniak eller väteblekmedel kan kanske bli av med brännsåren.

Majoriteten av kvällskläderna är gjorda av tyger och mönster som antingen är svåra att stryka eller inte bör pressas. Om du är osäker, ta med föremålet till en kemtvätt för att få den pressad. Ta dem till kemtvättarna för expertvård om du är osäker på hur du ska ta bort brännmärken eller om du har högtidskläder, till exempel klänningar eller kostymer, eller kläder som bara kan kemtvättas.Ta bort tvålskum och hår

Du kanske är trött på vattenfläckar och tvålskum som samlas på duschdörrar av glas. Prova då detta udda tips. Skrubba glaset cirkulärt med en våt torktrasa.

Det kommer att utvecklas en mjölkvit film som du kan ta bort med vatten eller med en skrapa, pappershandduk eller en mikrofiberduk.

Du kan använda ett torkark som redan har använts för tvätt för att vara ekonomisk. Det är inte nödvändigt att använda ett helt nytt torkark.

I badrum är hår ett speciellt problem. I allmänhet är det enkelt att plocka upp hår. Börja med att dammsuga, sopa eller torrmoppa, annars riskerar du att lämna våta trådar av en mopp på golvet om du använder till exempel en våtmopp på ett hårigt golv.

Innan du använder flytande rengöringsmedel, använd pappershanddukar eller trasor för att ta bort hårstrån från diskhon och området runt toalettskålen.

Det är också ett bra alternativ att förvara en handdammsugare i närheten för att bibehålla ett hårfritt badrumsgolv.Städning av sovrum

Sovrummen är troligen de enklaste rummen att städa och underhålla efter att man tagit bort eventuell disk samt bäddat sängarna. Det kommer att resultera i ett snyggt och städat sovrum.

Bädda sängen

Det finns flera goda skäl att bädda sängen. Är det inte skönt och rogivande att efter jobbet komma hem och vila i en snygg och ren säng?

Om du har husdjur är det lättare att ta hand om hår, mjäll och dreggel. Men den enklaste anledningen är trots allt att det känns utmärkt att veta att man har en ren, mysig säng att sova i.

Samtidigt är det helt okej ändå om du tycker att det bara är slöseri med tid och inte får dig att må bra på något sätt.

Stryka skjortor

Du behöver inte känna dig överväldigad av kragar och muddar. Om du följer dessa enkla procedurer medan du trycker på skjortor, kommer du att vara klar snabbt och med resultat som kommer att synas.

Börja i mitten och rör dig utåt mot kanterna, återvänd sedan till mitten, stryk undersidan av skjortkragen.

När du arbetar på det bakre axeloket, drapera det över den korta änden av strykbrädan på ena sidan. Från axeln, flytta järnet mot mitten av ryggen. Använd samma metod för att stryka den andra axeln efter det.
Konventionella skjortor bör ha insidan av ärmsluten strukna. Använd en ärmbräda eller rulla ihop en handduk, placera den i manschetten och stryk sedan direkt ovanpå manschetten för att skapa franska manschetter.

Tvättar lakan och lägga undan kläder

Det rekommenderar att rengöra lakan varje vecka eller en gång varannan vecka, beroende på hur många personer du sover med såsom barn till exempel, eller om du svettas mycket på natten.

Det är tidsbesparande att lägga undan kläder, smutsiga eller rena kläder.

Du kan ha två korgar för det, om du har två våningar, så att alla familjemedlemmar kan lägga sina kläder i korgarna istället för att slänga dem på möbler eller golv.


Häng upp dem

Arbeta från manschetten mot axeln, stryk ärmarna. Stryk först insidan av hylsan innan utsidan. Fortsätt med den andra ärmen.

Stryk plaggets frontpaneler, en frontpanel i taget. Från mitten till nederkanten av ryggen, tryck.

Att trycka ner kragens topp är det sista steget.
En struken skjorta ska hängas upp för att svalna efter att ha strykits. Så fort man tar på sig en varm skjorta rynkar den. Ett coolt plagg är mer benägna att behålla sitt rena, nystrukna utseende.
Rengöring av ytor

Strykbyxor

I sovrummet, där vi ofta använder byråskivor och nattduksbord för att förvara böcker, glasögon, fjärrkontroller och andra föremål, tar en dammduk snabbt bort damm från ytor. Om möjligt, börja först med dammsugning och sedan hanterar du dammet.

Om du gillar att dricka te på kvällen eller ta ett glas vatten vid din säng om du känner dig törstig på natten, skapa en rutin att ta med det till köket på morgonen för att undvika att ha en röra av smutsig disk i sovrummet i slutet av veckan.Byxor och byxor kan tryckas med eller utan veck för att ge din ensemble mer stil. Få det utseende du vill visa för världen genom att följa dessa instruktioner.

Börja med att stryka fickorna på insidan av byxorna. Placera fickan på strykbrädan för att stryka om den inte är kopplad till byxkroppen. Dra toppen av byxan över den korta änden av strykbrädan och stryk fickan platt om den är fastsydd i sidsömmen.

Genom att drapera toppen av byxorna över brädans smala ände och gå runt midjan, vänd byxorna rätsidan ut och stryk försiktigt överdelen och midjan. För att hålla ficklinorna från att synas, stryk mjukt över dem.
Städning i vardagsrummet

Alla som ofta har vänner över vet att det är viktigt att städa vardagsrummet eftersom det är en vanlig sittplats för alla som besöker ditt hem. Att dricka en kaffe tillsammans, se en film eller diskutera, det är trevligt att få komplimanger om ett städat, rent vardagsrum.

Föremål hamnar ofta i vardagsrummet eftersom det är en vanlig plats där vi tillbringar större delen av vår tid. Ett vardagsrum kommer att se omedelbart bättre ut utan alla dessa föremål som fyller upp ytorna, som lim, glasögon eller nagellack.

Att sätta upp böcker och tidningar, städa i ordning kuddar och filtar och att damma av soffbord eller bokhyllor kommer att ha stor inverkan på att skapa utseendet av en städad plats.

Undvik ett glansigt utseende

Ett ben ska ligga ovanpå det andra när du lägger byxorna platt på strykbrädan. Rikta in de yttre sömmarna och insömmarna. Stryk insidan av det nedre benet samtidigt som du viker tillbaka det övre benet. För att stryka den andra sidan, vänd på den och upprepa.
Justera helt enkelt inner- och yttersömmen på dina byxor och placera dem sedan på brädan för att skapa ett mittveck. Varje bens framsida ska pressas, och vecket ska etableras med ett ångskott.
Undvik ett glansigt utseende när du pressar mörka eller ylle textilier. För att pressa dina kläder, använd en pressduk eller en ren diskhandduk av bomull.

Att städa en soffa

Koden som medföljer stoppade möbler ska användas för att identifiera de rengöringslösningar som ska användas. Regöringstaggen, som ofta sitter på möbelns undersida, innehåller denna kod. Det kommer antingen att säga W, S, SW eller X:

W = Endast våt-/vattenrengöring. Dessa kan rengöras med en mängd olika tekniker, inklusive klädselrengörare, klädselrengöringsutrustning, utspädd diskmedel och en handduk.

S = Endast för rengöring med torrt lösningsmedel. För vissa material, använd ett professionellt rengöringsmedel för klädsel eftersom vattenbaserade rengöringsmedel kan skada tyget.

SW= står för våtrengöring eller ett torrt lösningsmedel. Du kan välja mellan våta eller torra lösningsmedelstekniker.

X = Endast professionell dammsugning eller rengöring. Du bör bara dammsuga dessa soffor. Eventuella fläckar måste tas bort av ett proffs. Det kan vara en bra idé att tänka på innan du skaffar soffa med koden X om du har barn, husdjur eller ett hektiskt socialt liv.Strykning av kjolar och klänningar

 

 

Att pressa kjol kan vara svårare än du tror på grund av komplexiteten i veck, volanger eller rynkor. Klänningar kan ha både volanger och rynkor på kjolar samt kragar och muddar på skjortor. Med dessa metoder är båda enkla att pressa till fashionabla ytbehandlingar.

För klänningar med ärmar och krage, börja med att stryka kragen, oket, muddarna och ärmarna innan du går vidare till kragens ovansida.
Börja längst ner på kjolen och arbeta dig upp till midjan.

Stryk insidan av rynkade och volangiga kjolar med början vid fållen och arbeta dig inåt. Börja längst ner på insidan av vecket medan du gör veck, arbeta dig sedan ut till utsidan. Vecket kan ställas in med en ånga.

 

Städning av golv och mattor

Det är viktigt att vara uppmärksam på vilka produkter som är lämpliga för din golvtyp för att inte skada det på något sätt.

Grundläggande verktyg

Kvast, dammsugare och mopp,  torr, våt eller ånga.
Det finns också det klassiska alternativet att använda knäna och skrubba golvet för att få ditt önskade rena utseendet, även om det är ett tidskrävande alternativ och kanske inte så ergonomiskt.

Rengöring av mattorna

Dammsugaren är förstås vårt viktigaste verktyg när det kommer till rengöring av en mattor. Det finns många alternativ du kan välja vilka som passar bäst för dina mattor. En rengöringsmedel för mattor eller klädsel måste till vid oavsiktligt spill


Var försiktig med ömtåliga föremål

Om knappen är ömtålig, stryk runt den eller placera en skedskål över den för att bevara den. Om föremålet är broderat trycker du på det med en ånga från den motsatta sidan samtidigt som du placerar det med broderade sidan nedåt på en frottéhandduk eller en pressduk.
Ömtåliga kjolar och klänningar är särskilt känsliga för att brännas eller skadas av ånga. För att säkerställa framgångsrika resultat, läs etiketten innan du ställer in strykjärnet och testa på en diskret plats.
Rengöring av olika golvmaterial

Prova den här fingermetoden för att avgöra om dina trägolv är yt-, olje- eller penetrerande tätade innan du rengör dem. Golvet kan kännas med fingret. Golven är olje- eller penetrerande tätade om det finns en fläck, annars är de ytförseglade.

Rengöring av yttätade trägolv

Undvik att använda slipande rengöringsmedel och mycket varmt vatten. För dessa golv, späd diskmedel, vit vinäger eller ammoniak med varmt vatten. Glasrengöring är också effektivt. Undvik att använda rengöringsmedel som innehåller akryl eller vattenbaserat vax på trä som har olje- eller penetrerande tätning, sopa istället ytan med en kvast eller torrmopp och dammsug den.

Rengöring av laminatgolv

Vi rekommenderar att inte rengöra laminatgolv med tvål, slipmedel eller medel som innehåller slipmedel. Använd istället en torr eller fuktig mopp för att regelbundet rengöra golven. Vit vinäger eller utspädd ammoniak kan med fördel men försiktigt användas som rengöringslösningar.

Rengöring av linoleumgolv

Linoleumgolv bör inte rengöras med extremt varmt vatten, slipmedel, vax- eller lösningsmedelsbaserade rengöringsmedel eller liknande metoder. Använd istället en torr eller fuktig mopp för att regelbundet rengöra golven. Vit ättika eller utspädd ammoniak kan även här användas försiktigt som rengöringslösningar.


Rengöring av kakel och naturstensgolv

 

För att undvika repor, hack eller sprickor bör kakel- och naturstensgolv inte hanteras med slipmedel eller dammsugare med borstrulle.

Borstrullen är en spinnborste som fungerar bra på mattor för att penetrera fibrerna djupt men inte på hårda ytor.

Du kan rengöra porslin och keramiska plattor med utspädd diskmedel, klorblekmedel eller syrgasblekmedel.Städning efter husdjur och barn

Barnlekar kan bli röriga till slut när de oavsiktligt spiller eller tappar något på golvet eller mattorna. Att veta hur man snabbt tar hand om olyckan är en lycka.

Tvätta gosedjur

Plyschleksaker kan tvättas för hand eller i maskin, oavsett om de är för ett barn eller ett familjedjur. Majoriteten av leksakerna kan tvättas, men handrengöring kommer att vara snällare för speciella vänner som är särskilt omhuldade eller känsliga mjuka följeslagare.

När du tvättar leksaker i tvättmaskinen rekommenderar vi att du använder kallare vatten, ett mjukt program och ett skonsamt tvättmedel. För att förhindra studsande ljud och skador, tvätta hårdare leksaker med hår och andra små detaljer i en nättvättpåse med lite mjukare tyger, som handdukar.Tvätta leksaker av plast

Tvätta plastleksaker genom att lägga dem i diskhon med lite diskmedel medan du skrubbar dem rena.

Om det finns ett immunkänsligt barn eller en vuxen i din familj rekommenderar vi att du tvättar ditt husdjurs mat- och drickskålar separat.Rengöringsvätska

 

Oavsett om dina barn eller husdjur råkar smutsa ned med kiss eller om de spillde något av misstag, är det viktigt att absorbera så mycket som möjligt med hjälp av pappershanddukar eller torra trasor.

Det finns många specialformulerade produkter som kan eliminera lukt och fläckar.Hantera hår från djurens päls

Dammsugning är viktigt när det kommer till att städa upp fällande pälsar från djur.

Att använda en gummihandske eller använda en luddrulle är bra alternativ för att samla djurhår från soffan eller sängen.Städning

Som avslutning till den här artikeln står det helt klart att det finns många saker att göra för att hålla ett rent och snyggt hem eller städa upp ett stökigt hus i slutet av månaden eller veckan.

Men vi kanske inte har tid för detta. Det är just därför professionell hjälp kan vara ett bra alternativ.

Ibland är vi för upptagna med annat än att städa våra hem och vi behöver därför en hjälpande hand, vilket kommer att spara mycket tid och ansträngning.

Kanske du har en hobby, ett viktigt projekt eller andra aktiviteter som du vill göra eller ligger efter med.

Det finns idag många firmor på marknaden som kan hjälpa dig med hushållsnära sysslor och de mesta är också statligt subventionerade med sk rutavdrag.

Gör det roligare att stryka kläder

Det finns tekniker för att göra strykningen mer njutbar och produktiv oavsett om du tycker om det eller inte. Spela lite musik eller ordna strykbrädan så att du kan titta på TV medan du stryker. Du kan lyssna på en bok på band och du kan också bjuda in andra familjemedlemmar att hjälpa dig. Barn tycker om att spritsa vatten på sina kläder.

Du kan också be andra familjemedlemmar att hänga upp nystrukna kläder i garderoben direkt om de vill hjälpa till.

Dessutom, om du har en arbetsplats som kräver mycket av din tid eller kanske är en äldre man eller kvinna som inte har tålamod att stryka så mycket kläder, kan du alltid be om en hjälpande hand.

Det är 50 % minskning på den här typen av tjänster och det kan vara värt det att låta andra slutföra denna uppgift och istället ägna din tid åt att göra det du vill. hand, vilket kommer att spara mycket tid och ansträngning.

Kanske du har en hobby, ett viktigt projekt eller andra aktiviteter som du vill göra eller ligger efter med. Det finns idag många firmor på marknaden som kan hjälpa dig med hushållsnära sysslor och de mesta är också statligt subventionerade med sk rutavdrag.


När din miljö är ren och fin känner du dig glad, motiverad och frisk

FYRLJUS


När din miljö är ren och fin känner du dig glad, motiverad och frisk

FYRLJUS